Asociația Nord

Muzeul Nordului este un proiect inițiat  de către Asociația Nord, colecționarul Dumitru Haha și Primăria Orașului Darabani.

Logo NordDespre
Asociația Nord contribuie la animarea și dezvoltarea regiunii de Nord (Botoșani – Suceava – Iași – Chișinău – Cernăuți) prin proiecte de revitalizare urbană, culturală și socială. Credem în capacitatea transformatoare a culturii, care poate schimba în bine orice comunitate.

Sigla Asociației Nord este o reprezentare a blazonului familiei lui Theodor Balș, întemeietorul târgului Darabani (1837), unde asociația își are sediul.

Misiune
Misiunea noastră este de a contribui la dezvoltarea regiunii de Nord prin stimularea spiritului civic și proactiv al tinerilor din Nord, prin întărirea, pentru localnici, a sentimentului de apartenență la o comunitate vie și valoroasă și prin promovarea acestui spațiu ca nod cultural și turistic între cele trei frontiere (România, Republica Moldova, Ucraina).

Proiecte
Proiectele noastre urmează cinci direcții prioritare: evenimente culturale, proiecte de conservare și promovare a patrimoniului material și imaterial, inițiative în spațiul publice, programe de educație și tineret și cauze sociale.

  • Zilele Nordului: festival de muzică, arte și călătorii
  • Muzeul Nordului: muzeu de istorie și etnografie a regiunii
  • Darabani.org: oamenii și poveștile Darabanilor
  • Aproape.de/Prut: site de itinerarii și călătorii în Nord
  • Poiana celor Patru Stejari ai lui Ștefan cel Mare: reamenajare peisagistică
  • Concertul de Iarnă de la Darabani: muzică clasică, recital caritabil

Contact
Dacă ești interesat să contribui, scrie-ne la salut [@] nordul [.] ro.

www.nordul.ro

Un comentariu la „Asociația Nord”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *